Muncesc la foc continuu să refacă stocurile de cărbune

Mii de mineri muncesc la foc automat să refacă stocurile de cărbune pentru termocentrale. S-au consumat peste 200 de mii de tone de cărbune și nu s-a mai pus nimic în loc timp de aproape o săptămână, cât a durat greva ortacilor. Ca să nu fie probleme, în producție se va lucra, în continuare, fără oprire.

În prezent, compania are un stoc de circa 500 de mii de tone de cărbune. „În ultimele zile, de când s-a reluat activitatea în cariere, avem deja un plus de 25 de mii de tone. Putem vorbi acum de până în 500 de mii de tone de cărbune la toate cele patru termocentrale. Oamenii au reluat activitatea. Se muncește normal. Vor lucra să recupereze și zilele în care nu s-a muncit și sperăm să refacem stocurile. Înainte să înceapă greva, am avut în stocuri peste 700 de mii de tone de cărbune”, a spus Sorin Boza, managerul Complexului Energetic Oltenia.

În continuare, programul din cele zece cariere este la foc automat. Oamenii muncesc la foc continuu. „S-a reluat munca peste tot. Se lucrează în trei schimburi pentru că trebuie să refacem stocurile care au fost afectate în perioada cât a fost greva. Au fost prinse în cuie acum promisiunile care s-au făcut în prezența domnului ministru Anton Anton”, a explicat Constantin Mitrescu, vicepreședintele Federației Naționale Mine Energie.

Vizualizări: 2,913

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: