Bunoaica: Sporul obținut de minerii greviști, condiționat. Mitrescu: Minte!

Promisiunile scrise făcute salariaților CE Oltenia în prezența ministrului Energiei, Anton Anton, s-au concretizat luni în comisia mixtă, unde s-a stabilit semnarea unui act adițional la Contractul Colectiv de Muncă. Cel mai important este sporul de producție de până la 1.000 de lei brut pe care oamenii îl vor primi de la 1 martie, urmând ca, din luna mai, să le fie oferite și vouchere de vacanță, în valoare de 1.450 de lei.

Sporul de producție este de 1.000 lei brut la muncitori, 700 lei brut la cefeliști și 500 lei brut la personalul de conducere din activitatea de producție. Întreaga ofertă propusă de administrație minerilor pentru ca aceștia să înceteze greva a fost notată într-un act adițional la contractul de muncă. “Am făcut actul adițional așa cum s-a convenit în comisia administrație – sindicate, de la Prefectură, unde a fost prezent domnul ministru. Am concretizat ce e trecut în acel comunicat”, a explicat Eugen Iovan, liderul Sindicatului Energia Turceni.

Sindicalistul Nicu Bunoaica susține însă că acești bani vor fi acordați în anumite condiții, nefiind un venit sigur pentru angajații din producție: “A fost făcut actul adițional cu promisiunile făcute la Prefectură, în prezența ministrului Energiei, Anton Anton. Și ei trebuie să identifice oamenii care beneficiază de acel spor. Eu zic că tot personalul din producție trebuie să beneficieze de acești bani în plus. Sporul acela de 1.000 de lei nu este spor de producție. Este adaos. Poate să se numească oricum: bujie, capră, varză. L-au numit spor de producție să prostească lumea. E condiționat de buget și productivitate. S-ar putea să nu-l luăm. Nu se știe dacă-l luăm. Poate îl luăm câteva luni și după aceea poate îl iau înapoi. Este salariul paralel acesta”.

Președintele Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, a spus că Bunoaica minte. "Sporul nu este condiționat de nimic, se va acorda lunar tuturor celor care muncesc în zona de producție", a spus Mitrescu.

Vizualizări: 8,164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: