Sindicaliștii CEO, la discuții cu ministrul Energiei. Pîrvulescu: I-am mulțumit!

Liderii sindicali din CE Oltenia au purtat joi, 8 iunie, o discuție cu ministrul Energiei, Toma Petcu, care s-a aflat într-o scurtă vizită în judeţul Gorj. Doar liderii Federației „Univers” și cei ai Federației Naționale Mine Energie (FNME) au luat parte la discuții, aceasta fiind decizia celor de la CE Oltenia. Sindicaliștii spun că i-au mulțumit ministrului pentru că Guvernul a avizat repede Bugetul de Venituri și Cheltuieli al companiei.

La discuțiile dintre ministrul Energiei și liderii sindicali au fost prezenţi şefii CE Oltenia, dar și membrii din Consiliul de Supraveghere. Sindicaliștii și-au exprimat dorința de a se întâlni cu ministrul Petcu la București, luna viitoare, acum neavând posibilitatea să-şi expună pe îndelete problemele. „I-am mulțumit că s-a aprobat bugetul, nu s-a aprobat niciodată în luna mai. Trebuia să-i mulțumesc pentru că i-am spus cu câteva zile înainte secretarului de stat Vișan și ulterior l-au aprobat în prima ședință de Guvern. Și asta dă cale să se facă rectificare, lasă timp, să nu mai pățim ca anul trecut. Sunt fundamente, chiar dacă venim după doi ani de pierderi, bugetul e făcut pe un anumit program de lucru, iar în momentul de față e altul. Ministrul a spus că se va rectifica. Probabil în trimestrul patru”, a declarat Dumitru Pîrvulescu, președintele FNME.

Sindicaliștii speră într-o rectificare cât mai rapidă a bugetului, astfel încât sumele cheltuite de companie cu salariații care lucrează în prezent în weekend-uri să poate fi acoperite, pentru că programul inițial nu prevedea lucrul în unități 7 zile din 7.

Galerie foto



Vizualizări: 3,304

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: