Sindicaliştii din CE Oltenia se ceartă iarăşi pe bani şi posturi

Un nou scandal s-a declanşat între sindicaliştii din CE Oltenia. Preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO) acuză câţiva lideri ai Federaţiei Naţionale Mine Energie că sunt preocupaţi doar de posturile de inspector social, plătite mai bine decât un şef de carieră. „Căldăruşe ar trebui să stea cu capul în nisip”, a replicat sindicalistul Constantin Mitrescu.

Gabriel Căldăruşe, liderul SMEO, a transmis, printr-un comunicat de presă, că singura preocupare a unor sindicalişti din FNME este aceea de a obţine un post de inspector social. „Am sesizat încă din luna iulie 2017 preocuparea unor colegi sindicalişti pentru obţinerea postului de inspector social, cu multă activitate pe reţelele de socializare, pentru promovarea în funcţia de inspector social şi o salarizare care o depăşeşte pe cea a unui şef de carieră (...) Oare este corect ca fondul pentru creşterea salariilor la 11-15 inspectori sociali să fie egală cu cea destinării creşterii salariale a câtorva sute de salariaţi?”, se întreabă preşedintele SMEO.

Căldăruşe, mai tare decât Ruşeţ

Gabriel Căldăruşe le-a cerut sindicaliştilor Cristi Lădaru, Nicolae Bădiţă, Nelu Roşca şi Constantin Mitrescu să justifice aceste lefuri. Constantin Mitrescu spune că nu este inspector social, ci inginer la Protecţia Muncii, şi că în decembrie 2016 a fost reîncadrat la CE Oltenia cu salariul pe care îl avea în 2007, atunci când a plecat din companie. Mitrescu susţine că nu mai este remunerat pentru funcţia de la sindicat şi că liderul SMEO îl bate detaşat când vine vorba de venituri. „Căldăruşe ar trebui să stea cu capul în nisip. Este singurul lider de sindicat care de la un salariu de fochist de 2.000 de lei, înainte de 2014, a ajuns la 8.000 de lei. Este singurul care, pe fondul tăierilor masive, până la 30%, a drepturilor salariaţilor din CEO, a câştigat mai mult. Pentru el a fost mană cerească intrarea în sindicat şi propulsarea artificială ca lider de sindicat. Nici Ruşeţ, care este cunoscut ca liderul cel mai bine plătit din minerit şi energie, nu a avut un aşa salt salarial în vremurile bune, cum a avut Căldăruşe în cei mai nefaşti ani ai CEO”, a comentat Constantin Mitrescu.    

Căldăruşe: Am refuzat oferte imorale

Şi sindicaliştii SMEO au fost ofertaţi cu posturi de inspector social, răspunde preşedintele Gabriel Căldăruşe. „Şi liderilor SMEO li s-au oferit aceste poziţii. Colegii mei, inclusiv eu, am refuzat, am spus că nu suntem de acord cu aceste oferte imorale”, a spus Gabriel Căldăruşe, la Radio Infinit.  Imediat, Constantin Mitrescu a replicat. „Mie, deocamdată, nu mi s-a propus aşa ceva. Probabil lor li se propune că ştiu că sunt creaţi doar pe interes personal şi nu pentru drepturile salariaţilor. Cât au fost ei în sindicat, s-au tăiat drepturile salariale”, a mai comentat Mitrescu.

Vizualizări: 3,395

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: