Termen pentru asigurarea stocurilor de iarnă la CE Oltenia

Complexul Energetic Oltenia trebuie să asigure până la mijlocul lunii noiembrie stocurile de cărbune necesar termocentralelor pentru producerea de energie în perioada de iarnă. Un rol important îl va avea și depozitul vechi al carierei Roșia, pentru redeschiderea căruia se fac demersuri în vederea emiterii unei hotărâri de guvern.

Despre stocurile din sezonul rece s-a discutat în cadrul întâlnirii de luni, 11 septembrie, dintre secretarul de stat Doru Vișan și membrii Directoratului CE Oltenia. „Am discutat problema achiziționării cu cărbune, a transportului, pentru că sunt legate. Suntem la nivelul de 1.100.000 de tone, dar trebuie să ajungem la 1.500.000 de tone; în acest sens estimăm că săptămâna aceasta va ieși hotărârea de Guvern cu depozitul Roșia. Vom crește cu trei navete pe zi producția, pe care le vom dirija în zona Ișalnița, Craiova, Turceni, pentru a crea stocurile acolo”, a declarat Doru Vișan, secretar de stat în Ministerul Energiei.

Depozitul carierei Roșia nu este autorizat pentru funcționare din punct de vedere al protecției mediului. CE Oltenia va amplasa în zonă panouri de protecție în vederea diminuării disconfortului creat prin praf și zgomot de către benzile transportoare și instalațiile depozitului. „O soluție legală, cu avizul Ministerului Mediului și toate elementele necesare”, a conchis Doru Vișan.

Vizualizări: 2,370

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: