CE Oltenia amână simularea creşterilor salariale 

Șefii din administrația CE Oltenia nu le-au prezentat liderilor sindicali simulările pe creșterile salariale cerute de ei, așa cum s-au angajat cei din conducerea companiei la ultimele ședințe. Abia la începutul săptămânii viitoare, la următoarea rundă de negocieri, sindicaliștii ar putea afla aceste aspecte.

Administraţia CE Oltenia trebuia să le prezinte sindicaliștilor în cadrul ședinței de miercuri proiecţia de buget cu creșteri salariale. Variantele cu care trebuiau efectuate simulări erau cu creșteri de 5%, 10%, respectiv 15%. Ideea era aceea de a vedea ce impact ar avea aceste majorări în ceea ce privește bugetul pe acest an. Sindicaliştii spun că cei din administrație au amânat prezentarea acestor date. "Nu s-a discutat despre aceste simulări. Au zis că luni și că vor merge și la minister, să mai discute referitor la ce le-am solicitat noi, care implică și o creștere. Probabil le trebuie avizul, sunt o serie de necunoscute. Tacit și cu jumătate de gură cei din minister au recunoscut că e normal să ni se plătească și nouă anumite chestiuni, cum ar fi acea rezervă de capacitate. Dar de la vorbă la faptă e distanță", a declarat Dumitru Pîrvulescu, liderul Federației Naționale Mine Energie (FNME).

Sindicaliştii par să vorbească, încă, pe aceeaşi limbă, chiar dacă sunt împărțiți în două tabere. Federațiile Univers, Energetica și Petrom Energie au încheiat un protocol înaintea demarării negocierilor pentru un nou Contract Colectiv de Muncă, lăsând pe dinafară FNME. "Cel puțin până acum toți doresc aceeași chestiune: binele salariaților. Nu mai este cineva peste masă care să-i dirijeze. Deocamdată! Dacă ar fi altul personajul de peste masă probabil că și alta ar fi reacția unora", a mai spus Dumitru Pîrvulescu, făcând referire la perioada în care unele sindicate ascultau de directorul Ciurel.

Sindicaliștii speră să obțină pentru salariați, în urma negocierilor, și o cotă de cărbune de 10 tone, dar și tichete de masă de 15 lei. Cei din conducerea CE Oltenia spuneau că nu știu dacă societatea își poate permite să ofere creșteri salariale.

Vizualizări: 3,553

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: