Sindicaliştii susţin ideea ca un specialist din CEO să fie secretar de stat

Liderii sindicali din cadrul CE Oltenia văd cu ochi buni propunerea senatorului Dian Popescu, ca un specialist din companie să ocupe un post de secretar de stat în Ministerul Energiei. Aceştia cred că CE Oltenia ar putea funcţiona mai bine şi au aşteptări ca odată instalat acesta să nu se mai discute despre închiderea de capacităţi la CE Oltenia şi nici de concedieri colective.

Dian Popescu a venit cu propunerea ca un specialist din Complexul Oltenia să ocupe un post de secretar de stat în Ministerul Energiei, în viitorul Guvern. Sindicaliştii din CE Oltenia spun că în trecut au mai fost astfel de persoane pe astfel de funcţii, iar acest lucru a fost favorabil companiei energetice. „De obicei, când am avut secretar de stat, funcţionar guvernamental în Ministerul Energiei sau în Ministerul Economiei, ministere care au gestionat funcţionarea companiilor miniere şi energetice din Gorj, am avut de câştigat. Pot să spun că în perioadele acelea companiile, din punct de vedere al profitabilităţii, erau undeva sus. E un lucru normal să fie bun atâta timp cât ai un om care cunoaşte fenomenul de aici", a explicat Constantin Mitrescu, prim-vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, pentru Radio Infinit.
Acesta a mai spus că speră să nu se mai discute de închiderea de capacități și de disponibilizări în masă la CE Oltenia atunci când o astfel de persoană va fi desemnată secretar de stat.
Şi Adrian Marciuc, prim-vicepreședintele Federației Univers, susține această propunere. "Eu spun că poate ajuta un om din Gorj care să știe cu ce se mănâncă mineritul și energia. Ne-ar ajuta foarte mult. Acum eu nu spun că provine de la ALDE, de la alte partide, n-am apropieri cu nici un partid. Un om care să ne primească oricând cu problemele pe care le are zona Olteniei ar fi foarte bun în Ministerul Energiei. Săptămâna trecută, demarând procedurile pentru acea grevă generală, am purtat discuţii dimineaţa, la schimburi, cu oamenii, care sunt nemulţumiţi", a comentat Adrian Marciuc.
Rodin Traicu de la Mehedinţi a fost secretar de stat în Ministerul Economiei, având în sarcină coordonarea sectoarelor energetic, resurse minerale, industrie de apărare şi provenea din domeniu.

Vizualizări: 1,046

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: