Disponibilizaţii Petrofac, bonusuri de până la zece mii de euro

Salarii compensatorii de până la 10.000 de euro. Atât ar urma să primească salariații Petrofac care pleacă acasă chiar înainte de sărbătorile de iarnă. Sindicaliștii anunță că salariile compensatorii vor fi stabilite în funcție de vechime și de performanțele fiecăruia la locul de muncă.

Cei mai avantajaţi par să fie salariaţii care mai au cel mult trei ani până la pensie sau cei care optează să fie concediaţi la cerere. ”Salariile compensatorii sunt de faptul un bonus al restructurării colective, conform CCM, şi s-a negociat în funcţie de vechime. Se întinde spre 10.000 de euro. Există posibilitatea să plece oameni şi la cerere. Pachetul este practic mai mare dacă omul vrea să plece la cerere, mai ales dacă acel om mai are unul sau până la trei ani până la pensia anticipată. Dacă îşi face o cerere i se mai dau încă patru salarii de ale lui faţă de pachetul social prins în planul social din contractul colectiv de muncă”, a spus Nicu Popescu, lider de sindicat la Petrofac SA. Cei peste șase sute de salariați care rămân vor avea locurile de muncă asigurate în cadrul societății care preia activitatea Petrofac. „Mai rămân 630 de salariați, ei au locurile de muncă asigurate. Sindicatul ar vrea să nu plece nimeni pentru că este greu, într-o zonă monoindustrială să-ți pierzi locul de muncă, altcineva nu te mai angajează”, a spus Nicu Popescu, lider de sindicat la Petrofac SA.

Reprezentanții Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj spun că notificarea de concediere este cu data de 23 decembrie pentru 235 de oameni în condițiile în care societatea are vacante alte opt posturi. La începutul lunii decembrie sunt programate și serviciile de preconcediere pentru cei care își vor pierde locurile de muncă.

Vizualizări: 676

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: