Ilie şi Boza, la discuţii cu Wesley Clark? Scandal între Roșca și Crețan!

Sindicalistul Contantin Crețan spune că toți minerii din cadrul CE Oltenia o să dispară. Acesta crede că vizita liderilor companiei energetice în America nu este una întâmplătoare și că are legătură cu un plan de gazeificare a cărbunelui care, dacă va fi pus în aplicare, nu va mai fi nevoie de mineri la CE Oltenia, ci de sondori. Punctele de vedere ale acestuia despre soarta mineritului a stârnit nemulțumiri în rândul altor lideri sindicali. Nelu Roșca, sindicalist la cariera Roșiuța, l-a numit pe Crețan "pensionar căruia nu-i mai funcționează neuronii", după ce acesta din urmă a prezis închiderea mineritului în bazinul Motru.

Doi directori ai CE Oltenia, Ionel Ilie și Sorin Boza, sunt zilele acestea în SUA, la un congres despre cele mai noi tehnologii în domeniu, una dintre acestea fiind gazeificarea cărbunelui. La nivel de CE Oltenia au fost demersuri pentru implementarea unei tehnologii de de gazificare a cărbunelui și s-a discutat la un moment dat de semnarea unui contract de principiu cu Envidity Energy SRL, firma controlată de generalul american Wesley Clark, fostul consilier al lui Victor Ponta. Chiria pe 100 de hectare, pe o perioadă 50 de ani, şi livrare de cărbune cu 13 euro/tonă, pe o perioadă de 10 ani. 

La discuţii cu Wesley Clark

Sindicalistul Constantin Crețan a declarat la Radio Infinit că liderii CE Oltenia au mers în SUA tocmai pentru a discuta de varianta gazeificării cărbunelui de la Gorj, lucru care, spune acesta, ar conduce la dispariția minerilor. "E un plan mult mai amplu. Se știe că doi directori din CEO pentru varianta de gazificare a cărbunelui în scoarță. Asta însemnă dispariția minerilor. Sunt planuri mai diabolice decât închiderea de cariere. Nelu Roșca nu știe despre ce este vorba. Să se intereseze de planul de gazeificare care se face în Statele Unite ale Americii și minerii o să dispară și o să se discute doar de 30-40 de sondori“. Crețan a spus că directorii Ilie și Boza au fost invitați de generalul Wesley Clark din SUA să discute referitor la gazeificarea cărbunelui.

Declarațiile făcute în ultima vreme de Constantin Crețan referitor la inevitabila închiderea a carierelor din zona Motru, l-au enervat la culme pe sindicalistul Nelu Roşca. "Ce spune un individ cu statut de pensionar nu mă interesează. El emite păreri în spațiul public pentru că i se permite acestui individ care nu pricepe cu ce se mănâncă mineritul și energia. Ce să se facă din ce spune acest Crețan? (...) Face niște aprecieri la justa gândire a dumnealui, dânsul are o vârstă destul de înaintată și probabil că neuronii nu-i mai funcționează așa cum trebuie", a comentat sindicalistul Nelu Roșca.   

Cei care vor lămuri lucrurile sunt cei doi directori, la venirea din America.

Vizualizări: 4,131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: