Bankwach, noi procese cu APM și CE Oltenia

Ecologiștii de la Bankwatch au dat în judecată Complexul Energetic Oltenia dar și Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Gorj. Asociația vrea să obțină pe calea instanței suspendarea acordurilor de mediu emise de autoritățile de mediu pentru continuarea activității în carierele companiei energetice.

Reprezentanții Bankwatch au depus zilele trecute numeroase acțiuni la Tribunalul București prin care cer suspendarea executării acordurilor emise de Agenția pentru Protecția Mediului Gorj anul acesta pentru continuarea activității în unitățile miniere al Complexului Energetic Oltenia. Pentru acordarea acestor avize, Agenția de Mediu a organizat o mulțime de dezbateri publice în localitățile pe raza cărora își desfășoară activitate carierele, înainte de a se pronunța. La aceste ședințe au luat parte și cetățenii iar în unele situații au fost solicitate clarificări companiei energetice, care a trebuit să răspundă la fiecare în parte. Ecologiștii consideră că nu au fost respectate procedurile de emitere a acordurilor de mediu și cer magistraților să le suspende. "Bankwatch contestă toate acordurile pentru minerit, pentru continuarea lucrărilor miniere pe fiecare carieră. Pe Pinoasa, pe Roșia, pe Tismana, pe tot. Ei invocă că nu s-a făcut evaluare, nu mi se parte ok. Am făcut evaluare, am făcut 16 dezbateri publice. Nu cred că vor câștiga, interesul lor este să conteste", a declarat Nicolae Giorgi, directorul APM Gorj.

       

ANALIZĂ

Doar 7000 de persoane ar trebui să mai lucreze în industria minieră din România din totalul celor 40.000 de salariați existenți în urmă cu peste un deceniu, sunt de părere ecologiștii de la Bankwatch, organizație care a dat publicității un raport detaliat despre situația mineritului din Europa Centrală și de Est.

Vizualizări: 415

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: