Sindicatele cer noi negocieri pe tema rezervei la fondul de salarii

Federaţiile reprezentative la nivel de CE Oltenia au solicitat directorului interimar al companiei, Laurenţiu Ciobotărică, o nouă întrevedere pentru a lămuri problema legată de economia la fondul de salarii, astfel încât să aibă o idee clară înainte de finalul anului. Sindicalistul Adrian Marciuc, prin Federaţia "Univers", a înaintat la începutul acestei săptămâni o adresă în acest sens şi speră ca aceste discuţii să aibă loc chiar astăzi. La fel au făcut şi celelalte federaţii, sindicaliştii aşteptând o întâlnire chiar astăzi. 

Sindicatele şi administraţia CE Oltenia s-au întâlnit în urmă cu o săptămână pentru a discuta despre redistribuirea economiei la fondul de salarii către angajaţi, însă directorul Ciobotărică le-a răspuns că deocamdată nu pot fi acordaţi aceşti bani deoarece societatea nu şi-a realizat veniturile. În aceste condiţii, sindicaliştii nu lasă garda jos şi au înaintat în numele federaţiilor noi solicitări pentru a discuta despre aceste sume. „Având în vedere situaţia tensionată creată în rândul salariaţilor în ultima şedinţă a Comisiei mixte vă solicităm o întâlnire cu federaţiile sindicale reprezentative şi semnatare ale Contractului Colectiv de Muncă din CEO pentru reglementarea rezervei la fondul de salarii pentru anul în curs, în conformitate cu clauzele contractuale”, au scris sindicaliştii FNME în adresa înaintată conducerii CE Oltenia.

Liderul Federaţiei "Univers" la nivel de CE Oltenia, Adrian Marciuc, speră că întâlnirea va avea loc astăzi, 23 decembrie. "Sperăm să ne întâlnim miercuri cu directorul Ciobotărică să stabilim. El vrea termen să vadă cum iese societatea până pe 15 ianuarie, adică nu închide discuţia, lasă deschis subiectul rezervă la fond. Să vedem, eu i-am făcut luni o hârtie să ne vedem miercuri, nu mi-a răspuns la ea, dar aşteptăm să vedem dacă ne cheamă miercuri ca să mai avem o discuţie pe rezerva la fond", a declarat marţi Adrian Marciuc, prim-vicepreşedinte al Federaţiei "Univers".

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: