Pierderi de sute de milioane la CEO! Căldăruşe zice că e profit!

Fostul director Laurenţiu Ciurel, revocat pe 4 decembrie, a lăsat o pierdere asemănătoare cu cea din 2014, de câteva sute de milioane de lei, spun surse din companie. În 2014 pierderea a fost de 700 de milioane, iar pe 2015 s-a calculat până acum 600 de milioane de lei. Noul director, Laurenţiu Ciobotărică, a refuzat să dea un răspuns, deşi a fost insistent întrebat, menţionând că pe 15 ianuarie va anunţa rezultatele financiare.

Echipa Laurenţiu Ciurel - Daniel Antonie - Aurel Medinţu - Laurenţiu Ciobotărică a obţinut o pierdere de sute de milioane de lei pe 2014. La CE Oltenia nu s-a schimbat mare lucru după revocarea lui Laurenţiu Ciurel, la cârma companiei rămânând aceleaşi persoane. În plus, au revenit oameni care au fost în echipa lui Ciurel la un moment dat, precum Daniel Pităroiu. Cifra de 600 de milioane a fost pomenită şi de jurista Dorina Jianu la instanţă, când Ciurel încerca să revină pe funcţie. Alţii vorbesc de sume şi mai mari. Potrivit unor surse, o pierdere de cel puţin 120 de milioane de lei provine din transferul Carierei Berbeşti la CET Govora. În faţa judecătorului, fostul director Laurenţiu Ciurel spunea că suma amintită de Jianu este profit, nu pierdere. La fel spune şi Gabriel Căldăruşe, preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO). El comentează afirmaţiile senatorului Tudor Barbu, care a declarat că CEO este pe pierdere în 2015. „Cred că se referă la acele pierderi din 2014, când au fost făcute provizioane. Nu puteam vorbi de aşa ceva pe 2015. Cred că nu este situaţia aceasta, ca CEO să fie pe pierderi. Cred că la ora actuală pe 2015 nu are pierderi“.

El speră că salariaţii vor primi economia la fondul de salarii. „Eu am speranţe că voi primi un răspuns şi miercuri vom participa la o întâlnire la care principala temă să fie mărirea valorii primei sărbătorilor de iarnă“, a declarat Căldăruşe la Radio Infinit.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: