Sindicatele cer transparență în numirea șefilor la noile companii ale CEO

Președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, Jan Popescu, cere transparenţă în ceea ce priveşte numirea administratorilor care vor conduce noile SPV-uri.

Jan Popescu este de părere că ar trebui comunicate numele persoanelor care vor gestiona societățile şi, din punctul său de vedere, partenerii care provin din mediul privat nu vor risca să numească lideri politici: „ Până la urmă este o secretomanie în privinţa numirii acestor administratori. Acest lucru nu face bine nimănui. E bine să fie transparenţă. Am citit despre cum au fost împărţite responsabilităţile în aceste SPV-uri. Avem 50% noi, 50% OMV-ul. Este dreptul patronului de a numi un adminstrator. Cei de la OMV îşi numesc şi dumnealor un administrator. Secretomania asta nu face bine. Eu cred că, în perioada următoare, vom afla şi cine conduce aceste SPV-uri. În opina mea, privatul, pe banii lui, face ce vrea. Singura problemă este că privatul trebuie să scoată din această companie un profit. Profitul nu-l poate scoate decât cu oameni bine pregătiţi, cu oameni capabili, cu oameni responsabili. Nu cred că îşi permite o firmă privată, de o asemenea anvergură, să pună la conducere oameni politici sau cel puţin să nu o să fie la vedere”, a afirmat Popescu într-un interviu la Radio Infinit.

De asemenea, Jan Popescu  este de părere că personalul SPV-urilor o să fie selectat din rândul angajaților Complexului Energetic Oltenia. În ceea ce privește serviciul de pompieri, pe care-l conduce de 30 de ani, crede că va fi folosit de SC Parcul Fotovoltaic Rovinari: „Fara sa ştiu, fără să am informaţii, eu dau un exemplu pertinent. Serviciul de Pompieri pe care eu îl conduc de 30 de ani. Sunt convins că acest SPV va avea obligaţia de a încheia un contract cu o societate prestatoare de servicii şi nu cred că va ajunge SPV-ul să folosească alt serviciu privat, în condiţiile în care Termocentrala Rovinari are formaţie de pompieri la 500 m. La fel cred că şi o parte din colegii mei, electricieni, mulţi dintre ei au fost la cursurile care au fost făcute pentru panouri, sunt foarte bine pregătiţi. Cred că şi din interiorul CEO vor fi făcute angajări”.

Vizualizări: 1,175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: