Manu Tomescu, plângere la ITM împotriva CEO

Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, ameninţă conducerea Complexului Energetic Oltenia( CEO).  Acesta doreşte să facă o plângere la Inspectoratul Teritorial de Muncă, nemulţumit de felul în care sunt trataţi salariaţii.

Manu Tomescu susţine că unităţile de producţie ale CEO suferă din pricina deficitului de personal şi că există nereguli în ceea ce priveşte contractele de muncă: „În toate subunitățile de producție ale acestei companii este un deficit acut de personal. Au început să ia oamenii dintr-o parte în alta fără să le mai facă protecția muncii pe schimbarea locului de muncă și eu le atrag atenția prin intermediul dumneavostră să îi ferească Dumnezeu să se întample vreun accident de munca pentru că nu vor scapa.  În viața mea nu am chemat ITM-ul, în viața mea nu am făcut reclamații la ITM ca lider de sindicat, dar de data asta nu îi voi ierta, pentru că trebuie să demascăm acest mesaj publicitar, acest mesaj mincinos că nu sunt probleme în companie cu personalul, când noi știm că în subunitățile de producție nu se descurcă oamenii. Noi când am fost la 3 blocuri și am funcționat cu III din III( schimburi),  nu mai știau oamenii de ei. Să vă dau un exemplu:  era schimbul II, ieșea noaptea, ajungea noaptea pe la 1 acasă,  dimineața la ora 5 trebuia să se trezească să vină iar la muncă. În halul asta au ajuns să muncească salariații din subunitățile de producție iar cu toate astea sindicaliști care sunt pe plac cu conducerea companiei transmit mesaje că nu este nicio problemă , domne sunt probleme foarte mari cu personalul și personalul din producție. Eu nu știu cum o fi prin alte părți, dar în subunitățile de producție oamenii fac față foarte greu în această perioadă foarte dificilă. Cu toate astea se transmit mesaje culmea de lideri de sindicat că nu este nici o problemă”, a declarat vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, într-un interviu la Radio Infinit.

În acelaşi timp, Tomescu îl critică pe ministrul energiei, Virgil Popescu, pentru felul în care decurg lucrurile în companie: „Uitați-vă că ce declară ministrul energiei, prietenul lor cu care se trag în poze pe la București, peste tot pe unde îl prind. Ați văzut pe unde, îi găsiți în poze, Ioan Popescu, Căldărușe, Bârsanu, ei sunt mereu în pozele cu Virgil Popescu, ce spune Virgil Popescu spun și ei. Ce spune conducerea acestei companii de la Ministerul Energiei până la directoratul companiei transmit și acesti lideri de sindicat, culmea care ar trebui să fie îngrijorați în această perioadă foarte dificilă pentru salariați. Dar cu toate astea, ei duc mai departe mesajul ministrului energiei, că să stea oamenii liniștiți, că nu se întâmplă nimic că totul va fi bine. Culmea și asta mă deranjează foarte tare, că eu muncesc în producție alături de acești oameni , care țin compania asta și subunitățile de producție, pentru că nu are de unde să știe Jan Popescu , Căldărușe , toți ăștia care dau declarații findcă ei habar nu au ce înseamnă producția, ce înseamnă să muncești 8 ore într-o instalație sau pe un utilaj. Şi cu toate astea vin și vorbesc  în numele nostru că nu sunt probleme, că ne descurcăm, că ducem oamenii dintr-o parte în alta”.

Vizualizări: 2,068

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: