Mitrescu (Sindicatul Energia Rovinari): S-a închis aproape tot

Planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia își urmează cursul, transmite președintele Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu. Administraţia a anunţat că au fost stabiliți șefii celor 4 SPV-uri, noile societăți pe care vor fi construite parcurile fotovoltaice, însă numele acestora nu a fost destăinuit.

„Nu avem încă informaţii depre cine vor fi şefii, dar vom vedea. Vedeţi că planul de restructurare îşi urmează cursul. În 2021 s-au închis două grupuri, în 2022 a fost externalizată Craiova 2. S-au făcut SPV-urile la termen, iar în 2023 se închid carierele anunțate. Deci planul de restructurare merge. Au făcut un plan de restructurare foarte, foarte drastic. De la 12 grupuri să ajungi la 2 grupuri în doar 3 ani jumate. S-a închis aproape tot şi ei zic că nu-i nimic. Urmează un plan abrupt de închidere. Să închizi 82% din capacităţile de producţie a energiei e destul de abrupt”, a afirmat Constantin Mitrescu într-un interviu la Radio Infinit.

De asemenea, preşedintele de sindicat este de părere că persoanele puse în funcţiile de conducere au legătură cu lumea politică: „Eu zic că şefii SPV-urilor vor fi tot politic numiţi. Eu aşa consider. Şi, bineînţeles, cu influenţele privaţilor, au şi ei oameni politici şi băieţi pe care îi susţin. Domnul Burlan a afirmat că vor fi angajaţi de la CEO care vor lucra la aceste 4 SPV-uri. Deja se fac cursuri pentru panouri fotovoltaice. Vom vedea. Încă nu putem să vorbim. Deocamdată lucrează conform planului de restructurare. Noi urmărim să nu fie afectaţi salariaţii de chestiile acestea”, a mai transmis Mitrescu.

Vizualizări: 2,232

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: