Sistem de iluminat pe LED la Rovinari. Reglajele, de pe mobil!

Rovinărenii vor beneficia, în curând, de un mai bun iluminat public. Autoritățile și-au propus să înlocuiască vechea instalație clasică cu un sistem de iluminat pe LED. Mai mult decât atât, reglajele vor putea fi efectuate chiar de pe telefonul mobil, spune primarul Robert Filip.

 Administrația locală din Rovinari a început demersurile pentru modernizarea sistemului de iluminat în oraș. Conducerea orașului spune că investiția privind montarea lămpilor pe LED va fi finanțată din fonduri de la bugetul local pentru ca lucrările să fie demarate cât mai repede. "Scriem la proiectul pentru schimbarea sistemului de iluminat, să-l scoatem la licitație. Vrem să schimbăm toate lămpile din oraș. Vrem să punem LED-uri cu dimmer, să fie controlabile inclusiv de pe telefon, să reglăm intensitatea, să nu meargă toată noaptea pe aceeași intensitate", a declarat Robert Filip, primarul orașului Rovinari.

Primăria Rovinari plătește la ora actuală peste 1 milion de lei pe an pentru iluminarea străzilor din oraș. Autoritățile cred că vor amortiza investiția în doar câțiva ani. "Dacă am investi în sistem am economisi minim 400 mii lei pe an. Poate să coste 1 milion de lei investiția, pentru noi este avantajos, recuperăm banii în 2 ani. Banii îi avem", a mai spus primarul.

Nu doar în oraș vor fi schimbate lăpile, ci și în cartierul Vârț, au mai spus autoritățile locale din Rovinari. Lucrările ar putea fi demarate din primăvară dacă nu vor fi probleme în urma licitației. Primarul Robert Filip a explicat că, în caietul de sarcini, va pune condiții stricte firmelor intersate să livreze aceste lămpi, în sensul să nu vină cu materiale de proastă calitate.    

Vizualizări: 488

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: