Sistem implementat în premieră la Rânca. Poate salva vieți!

Turiștii care se rătăcesc pe munte ori sunt surprinși de avalanșă vor putea fi identificați mult mai rapid. Pentru prima dată în România, va fi implementat un sistem ce va ajuta salvatorii să găsească mult mai repede persoane aflate sub zăpadă. Dispozitivele vor fi folosite, în premieră, de turiștii care vor ajunge în stațiunea Rânca.

Sabin Cornoiu, șeful Salvamont, a explicat cum funcționează dispozitivele care detectează victimele surprinse de avalanșă. „Avem câteva noutăți pentru stațiunea Rânca. Prima dintre ele, care deja este pusă în folosință, este un verificator al dispozitivelor DVA, sunt acele dispozitive pe care turiștii le poartă la ei tot timpul atunci când ies în afara domeniilor schiabile, când merg la schi de tură sau la plimbări cu snowmobilele și care permit o identificare relativ rapidă a celor surprinși de avalanșă și rămași sub zăpadă”, a mai adăugat Cornoiu, la Radio Târgu Jiu.

Sistemul va fi implementat, în premieră, în stațiunea Rânca, după cum a precizat Sabin Cornoiu: „Este primul dispozitiv de acest gen care se montează într-o stațiune din România și ne bucurăm că am reușit, cu sprijinul Consiliului Județean Gorj și al Salvamont România, să montăm un astfel de dispozitiv la Rânca. Reprezintă nu numai un element de siguranță a turiștilor, ci și un semn de civilizație”.

Vizualizări: 1,690

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: