Sisteme performante pentru dezinfectare, în două licee din Gorj

Școlile din Gorj continuă să-și facă stocuri de echipamente de protecție și dezinfectanți. Unele unități de învățământ cumpără kituri de filtrare a aerului și sisteme performante pentru dezinfectare. Totul, în contextul în care ne confruntăm cu tot mai multe infecții respiratorii și cazuri de gripă sau Covid.

 

 

 

 

 

 

Liceul din Roșia de Amaradia, de exemplu, cumpără sisteme de dezinfectare portabile cu Ozon și kituri de filtrare a aerului ca să protejeze cadrele didactice și elevii unității de învățământ. În total, vorbim de o investiție de aproximativ 630 de mii de lei.

Nu este singura școală care își ia măsuri în condițiile în care s-au înmulțit cazurile de infecții respiratorii. Liceul “Constantin Brâncuși”, din comuna gorjeană Peștișani, va achiziționa dispozitive și aparate de filtrare sau de purificare a aerului.

Banii vin prin Programul Operational Infrastructura Mare – POIM. Este vorba de circa 700 de mii de lei.

Tot mai mulți gorjeni ajung la spital cu diverse afecțiuni respiratorii. Cei mai afectați sunt copiii. În camera de gardă de la Pediatrie, la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu, în ultima săptămână, s-au prezentat peste 300 de copii cu infecții respiratorii.

Potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Gorj, peste o mie de gorjeni au fost diagnosticați cu viroze respiratorii într-o săptămână, iar 500, cu pneumonii.

 

Vizualizări: 657

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: