Varză murată cu sfeclă roșie la borcan

Din categoria conserve pentru iarnă nu trebuie să lipsească varza murată cu sfeclă roşie.  care se poate servi cu orice fel de friptură. Serviți varza și sfecla murată la cină alături de cartofi sau preparate din carne.

O conservă interesantă pentru perioada de iarnă, dar şi foarte și gustoasă este cea de varză murată cu sfeclă roșie.

Ingrediente şi cantităţi:

-1 kg de varză;

-1 sfeclă roșie;

-pătrunjel și, opțional, țelină;

-1l de apă;

-2 linguri de sare;

-8-10 boabe de piper negru (pentru 1 borcan);

-ardei iute – după gust;

-5 căței de usturoi (pentru 1 borcan).

Modul de preparare: Dizolvați mai întâi sarea în apă. Tăiați varza bucăți potrivite, mărimea lor variază în funcție de vasul folosit pentru conservă. Tăiați usturoiul și ardeiul iute rondele groase, iar pătrunjelul bucăți.

Opțional, puteți îndepărta semințele ardeiului iute. Curățați sfecla roșie de coajă și o tăiați jumătăți de rondele. Folosiţi  mănuși, ca să nu rămâneți cu degetele vopsite.

La baza borcanelor, adăugați boabe de piper negru, un strat de varză, pătrunjel, usturoi, ardei iute și un strat de sfeclă roșie. Continuați să alternați straturile, până umpleți borcanele.

Turnați saramura în borcane, până la margini. Pentru 1 borcan de 0,75l aveți nevoie de 700-800 ml de saramură.

Peste un timp, pe parcursul fermentării saramura se lasă și va fi nevoie să mai adăugați. Deci, dacă vă rămâne saramură, nu o aruncați. Acoperiți borcanele cu capace, fără să le închideți etanș, le așezați în farfurii, deoarece în timpul fermentării poate curge câte puțin lichid din borcane, și le lăsați la temperatura camerei pentru 1 zi.

A doua zi, mai turnați saramură în borcane, le acoperiți din nou cu capace și le lăsați pentru încă 1 zi la temperatura camerei. Repetați pașii timp de 4 zile. Pe măsura fermentării, varza va căpăta culoarea sfeclei.

După ce va fi gata, păstrați conserva la loc rece.

Vizualizări: 2,908

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: