Târgu Jiul are mai multe locuri de joacă decât Craiova

Copiii din Târgu Jiu au la dispoziție mai multe locuri de joacă decât cei din Craiova. O spun autoritățile locale din capitala Gorjului, care au făcut comparația. 

Primăria Târgu Jiu promite să le modernizeze pe toate la anul. Vrea să cumpere un pavaj de cauciuc pentru toate spațiile de joacă rămase în urmă la capitolul reabilitare. “La anul, tot ce a fost nemodernizat pe locuri de joacă, cele care nu au suprafață de cauciuc, vor fi reabilitate. Chiar dacă nu o să luăm pentru toate echipamente noi, va trebui să realizăm întâi pavajul. Pavajul e foarte util în aceste locuri de joacă pentru că protejează copiii în cazul în care cad”, a spus Ionuț Jilăveanu, șeful Serviciului de Gospodărire Comunitară din Târgu Jiu.

În total, din cele 83 de locuri de joacă din Târgu Jiu, peste 40 au fost modernizate în acest an. Multe dintre ele vor fi dotate, din vara anului viitor, și cu echipamente noi. „Vecinii noștri care mai au câini, pisici, nu îi mai plimbă prin locul de joacă pentru că nu mai au nisip. În plus, ne scad nouă cheltuielile pentru că nu vom mai fi nevoiți să completăm nisipul periodic. La anul, punem banii la realizarea bugetului pentru acoperirea tuturor locurilor de joacă cu acest pavaj. Avem 83 de locuri de joacă în municipiu, cu 2 mai mult decât Craiova. În jur de 41 sau 42 sunt modernizate. La anul, sper să le acopăr pe toate cu acest pavaj și, în funcție de finanțare, vor fi și echipamente moderne și echipamente de fitness”, a mai adăugat Ionuț Jilăveanu.

Vizualizări: 927

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: