Sindicalist: „Anul şcolar va începe, probabil, cu o grevă”

Sindicaliştii din învăţământ ameninţă cu proteste încă din prima zi a noului an şcolar. Profesorii sunt nemulţumiţi de faptul că lor nu li se aplică noua grilă de salarizare, ajungând acum să câştige mai puţin decât un debutant în administraţie.

Constantin Huică, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, filiala Gorj, a declarat că cel mai probabil noul an şcolar începe cu proteste ale dascălilor. Calendarul de acţiuni va fi stabilit la începutul lunii septembrie. „Anul şcolar va începe, probabil, cu o grevă. Rămâne să hotărâm la începutul lunii septembrie care vor fi paşii pe care îi vom face, ce forme de protest vom declanşa. Este de luat în calcul să înceapă anul şcolar fără profesori”, a declarat Constantin Huică, liderul FSLI Gorj.

Nemulţumirea profesorilor este acea că le-a fost fluturată pe la nas o lege a salarizării unitare care însă îi exclude din start. „Aceste majorări, conform programului de guvernare al PSD, trebuiau să revină şi învăţământului, în schimb ei ne-au fluturat pe la nas o lege a salarizării unitare, dar ne-am trezit că ea se aplică fără doctori, fără profesori, decât cu parlamentarii şi cu gloata de funcţionari sau marionete pe care le au pus în frunte”, a declarat Constantin Huică, liderul USLI Gorj.

Vizualizări: 1,200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: