Slăbeşti consumând vişine şi eşti mai sănătos

Vişinele consumate proaspete, uscate sau sub formă de sucuri naturale sunt benefice pentru organism. Studiile efectuate recent arată că vişinele consumate în cereale, iaurturi şi sucuri pot contribui la sănătatea inimii şi ajută la îndepărtarea grăsimii nedorite.

Cercetătorii au calculat nivelul de antioxidanţi prezenţi în vişine şi au cercetat beneficiile lor antiinflamatorii. Într-unul din studii, cercetătorii au descoperit că prin consumul zilnic a 236 ml suc de vişine timp de o lună se pot reduce inflamaţiile la adulţii supraponderali sau obezi. Studiul Universităţii Michigan a arătat că pudra de vişine din alimentaţia cobailor folosiţi a determinat îmbunătăţirea sănătăţii cardiovasculare a acestora şi scăderea nivelului de colesterol. Cercetătorii au concluzionat că alimentaţia bogată în vişine joacă un rol important în reducerea masei grase a abdomenului, adesea asociată cu bolile cardiovasculare.

Vişinele te ajută să slăbeşti

Spre deosebire de cireşe, vişinele conţin mai puţin zahăr şi ajută la slăbit. Ele sunt recomandate în curele de slăbire şi datorită potasiului care te ajută să arzi mai repede caloriile şi îţi oferă energia optimă pentru buna funcţionare a organismului. Consumul de vişine ajută şi la îndepărtarea grăsimilor de pe abdomen şi de pe talie, 100 de grame conţinând numai 60 de calorii. Consumate cu moderaţie, vişinele împiedică acumularea grăsimilor în ficat şi scad nivelul colesterolului din sânge. Acest lucru se întâmplă datorită fibrelor şi antioxidanţilor conţinuţi de vişine. Cercetătorii au explicat că beneficiile asupra inimii ale acestui fruct se datorează antocianilor, pigmenţi responsabili de culoarea roşie a vişinelor. Ei sunt prezenţi şi în afine, fructe de asemenea recunoscute pentru beneficiile lor asupra inimii şi contra diabetului, dar şi în mure, coajă de struguri şi vinete.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: