Slănină în saramură

Ingrediente necesare: 1,5 kg slănină sau piept de porc, 10-12 căței usturoi.

Ingrediente necesare pentru saramură: 1 litru apă, 8 linguri sare neiodată, 3-4 foi dafin, 4-5 boabe de piper negru, 4-5 boabe de ienibahar.

Mod de preparare: Începem prin a pregăti saramura. Turnăm apa într-o cratiță mai mică, adăugăm sarea, boabele de piper și de ienibahar și dafinul. Amestecăm, punem pe foc și din momentul în care saramura dă în clocot, o fierbem timp de 3-4 minute.

După ce sarea se dizolvă complet, luăm saramura de pe foc și o lăsăm să se răcească complet. Între timp, spălăm bine slănina și curățăm șoriciul de pe suprafață. Tăiem în bucăți care se încapă ușor în borcan.

Tăiem usturoiul în feliuțe și punem câteva feliuțe în borcanul curat și uscat. Așezăm slănina în borcan și peste fiecare strat punem feliuțe de usturoi.

Umplem borcanul cu saramura rece, adăugând și foile de dafin, boabele de piper și de ienibahar. Acoperim borcanul cu un capac curat și lăsăm slănina să se săreze timp de 2 zile, la temperatura camerei. Ulterior, dăm borcanul la frigider pentru încă 2 zile.

Peste 4 zile putem scoate slănina din saramură. O uscăm cu prosoape de hârtie, învelim fiecare bucată în folie de aluminiu sau în hârtie de copt și o dăm la congelator.

Înainte de consum, scoatem din congelator și lăsăm slănina să se dezghețe la frigider.

Vizualizări: 3,325

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: