Cârnați proaspeți cu ceapă caramelizată

Atunci când nu ai timp pentru o mâncare complicată poţi apela la cârnaţi proaspeţi pe care îi poţi asezona cu ceapă caramelizată. Cârnaţii pot fi o gustare rapidă, un prânz sau chiar o cină gata în mai puțin de jumătate de oră.

Pentru rețeta de cârnați proaspeți cu ceapă caramelizată ai nevoie de câteva ingrediente simple şi de jumătate de oră pentru gătire.

Ingrediente:

    6 bucăți de cârnați proaspeți de 120-150 g bucata

    30 ml ulei vegetal

    300 g ceapă roșie

    2 linguri de zahăr tos

    50 ml vin alb/roșu sec

    100 ml oțet balsamic

    1-2 crenguțe de cimbru proaspăt

    Sare și piper după gust, dacă mai este necesar

Mod de preparare: Într-o tigaie încinsă punem un pic de apă, uleiul și cârnații. Îi fierbem pentru început apoi după ce scade tot lichidul îi frigem la foc mic până se rumenesc, înțepându-i cu ajutorul unei scobitori din loc în loc.

Când sunt gata îi scoatem afară și lăsăm deoparte pentru câteva minute, timp în care ne apucăm de ceapă. Curățăm ceapa roșie și o tăiem felii grosuțe. O punem în grăsimea rămasă de la friptul cârnaților și o călim la foc potrivit pentru 3-4 minute. Adăugăm un praf de sare, zahărul și continuăm să gătim până se topește zaharul și se elimină excesul de apă. Adăugăm apo cârnații, vinul, cimbrul și oțetul balsamic.

Fierbem la foc mic, întorcând din când în când Cârnații de pe o parte pe cealaltă, până obținem consistența unui sos.

Cârnaţii merg de minune simpli sau însoțiți de o garnitură de cartofi piure, cartofi la cuptor sau cartofi zdrobiți.

Vizualizări: 671

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: