Tiramisu delicios, cu suc de portocale

Combinația dulce-acrișor va fi o surpriză plăcută pentru toată lumea de la masă. Este perfect după cină pentru a încheia cu stil o masă.

Ingrediente: 500 grame de mascarpone, 3 ouă, 300 grame de pișcoturi, 180 grame de zahăr, 60 mil de lichior de amaretto sau suc de portocale, 250 ml de apă, coaja de la o portocală.

Preparare: Portocala se spală și se rade coaja, apoi se stoarce sucul. Acum pregătiți siropul pentru pișcoturi. Într-o cratiță se toarnă apă, sucul și 60 de grame de zahăr. Puneți cratița pe aragaz și fierbeți, amestecând continuu. Opriți focul și lăsați siropul să se răcească.

Separați gălbenușurile de albușuri în două boluri diferite. Mixați albușurile cu un praf de sare până devin pufoase. Apoi mixați gălbenușurile cu zahărul rămas până devin pufoase. Acum adăugați mascarpone, continuând să amestecați până obțineți un amestec omogen și compact. Adăugați albușurile, folosind o spatula și făcând mișcări de jos în sus.

Înmuiați pișcoturile în sirop și aranjați-le pe fundul unei tăvi. Acoperiți-le cu un strat de cremă de mascarpone, apoi așezați un alt strat de pișcoturi. Alternați straturile până când terminați toate ingredientele.

Decorați suprafața cu coaja de portocală și puneți tava la frigider să se întărească pentru aproximativ o oră. Apoi serviți pe masă și bucurați-vă de toată aroma proaspătă a acestui desert unic! 

Vizualizări: 1,544

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: