Supă cremă de legume, ideală pentru post

Pentru persoanele care nu pot renunţa la preparatele lichide în perioada de post este ideală o supă cremă de legume. Poate fi o alternativă excelentă şi pentru zile în care vor să servească o mâncare mai uşoară.

Delicioasă, consistentă și parfumată, acestea ar fi cele mai potrivite cuvinte pentru aceasta supă cremă. Ingredientele sunt atât de simple, încât ai nevoie de niște zarzavaturi, o ceapă și o câțiva căței de usturoi. E mult mai delicioasă dacă adăugăm și niște smântână grasă, dar în perioada de post trebuie renunţat la aceasta.

Ingrediente: 2 morcovi medii, 1 păstârnac mediu, o bucată de țelină potrivită, o ceapă galbenă, 1/2  de ardei gras roșu,  4-5 căței de usturoi,  2-3 frunze de varză/conopidă, un cartof,  50 g unt cu minim 80% grăsime şi  30 ml ulei vegetal cu gust neutru, sare și piper după gust.      

Mod de preparare: Se curăţă usturoiul, zarzavaturile, cartoful, apoi le spălam și le tăiem cuburi măricele. Curățăm ceapa, ardeiul, le spălăm și le tăiem grosier. Tăiem feliile de pâine cubulețe mici, le ungem cu jumătate din cantitatea de ulei și le dăm la cuptor la 200 de grade pentru 6-8 minute sau până se rumenesc frumos. Tăiem cuburi şi pâinea şi o punem la cuptor.

Într-o oală încăpătoare punem untul, cealaltă jumătate din cantitatea de ulei și legumele cu puțină sare la călit pe foc mic până se înmoaie bine.

Adăugăm 1,5-2 l de apă și fierbem aproximativ 15 minute. Dacă folosiţi şi smântână o adăugaţi şi  mai fierbeţi 2-3 minute.

La final punem într-un blender și mixăm bine până obținem o cremă fină. Atenţie însă să nu o mixati fierbinte că este posibil să facă presiune și să vă ardeți. Punem într-o oală crema și mai dăm un clocot, apoi adăugăm condimente pentru gust și este gata de servit.

Vizualizări: 632

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: