Șofer amendat cu 12.000 de lei. Motivul!

Șoferul unei autoutilitare a fost amendat cu 12.000 de lei pentru transportul animalelor fără documente sanitar-veterinare, cu un mijloc auto neautorizat și neigienizat. Amenda a fost aplicată de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj, care a efecutat mai multe controale în perioada 7-13 noiembrie.

În timpul controalelor efectuate au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, reprezentând 9 amenzi în cuantum de 31.100 lei, unor operatori/persoane fizice din Baia de Fier, Berlești, Plopșoru, Prigoria și Târgu Jiu.

O amendă de 10.000 lei a primit un magazin alimentar, pentru depozitarea legumelor, fructelor şi a produselor de panificație direct pe paviment, precum și pentru depozitarea nesectorizată a unor produse alimentare.

Cu 2.100 lei a fost sancționat proprietarul unei exploatații non-profesionale, întrucât deține animale neidentificate și neînregistrate, fără documente sanitare-veterinare.

Alte cinci amenzi a câte 1.200 lei au primit conducătorii unor autoutilitare, pentru înstrăinarea animalelor fără a fi însoțite de documentele sanitare-veterinare legale.

În această perioadă, controalele sunt mai dese, ca urmare a focarelor de pestă porcină apărute la Bărbătești și Plopșoru.

Vizualizări: 2,015

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: