Șofer pus pe drumuri două zile, pentru că a folosit apă de gură

Daniel Vernel-Vîţă, un bărbat din localitatea Bumbeşti Jiu, judeţul Gorj, solicită modificarea Codului Rutier, în sensul stabilirii unui barem la stabilirea alcoolemiei şi aplicarea de sancţiuni.

Acesta a fost oprit în trafic şi testat cu un aparat pentru stabilirea alcoolemiei, care a indicat valoarea de 0,03 mg/l alcool în aerul expirat, cu toate că nu consumase vreo băutură alcoolică, ci doar folosise o apă de gură.

Şoferul a fost condus la spitalul din Bumbeşti Jiu, unde i s-au recoltat probe de sânge. „Am fost condus la spital în viteză mare, cu semnalele acustice pornite, unde mi-a fost recoltată o singură probă de sânge, la cererea mea, considerând că, dacă nu am consumat alcool, nu era necesară şi a doua probă de sânge. Am solicitat din nou la spital un nou test cu aparatul de etilotest al poliţiei, dar am fost refuzat din nou. Poliţistul mi-a comunicat că s-a modificat legea din octombrie şi că nu mai există un barem. Tot acesta mi-a spus că cineva mâncase bomboane cu lichior, iar altcineva luase sirop de tuse şi au fost rezultate pozitive în urma testării“.

Citeste mai mult: adev.ro/q1ual0

Vizualizări: 12,860

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: