Cum a scăpat o șoferiță de amendă. Greșeala polițistului!

O șoferiță din județul Gorj a reușit să anuleze o amendă primită pentru parcare neregulamentară. Femeia din comuna Padeș a depistat că procesul-verbal de constatare a contravenției nu a fost legal întocmit. Din acest motiv, a cerut anularea lui în instanță.

În seara zilei de 13 august, puțin după ora 20:00, femeia și-a parcat autoutilitara în dreptul căii  de acces în Piața 9 Mai, din Târgu Jiu, perturbând accesul în piață, după cum avea să constate polițistul local aflat în zonă pentru supravegherea și fluidizarea traficului rutier.

Femeia își desfășoară activitatea în Piața 9 Mai și, în momentul când încărca niște lăzi goale, spune că polițistul local a așteptat-o la mașină. Acesta i-a spus că a parcat ilegal și a invitat-o la sediul Poliției Locale, pentru a doua zi, prilej cu care a fost amendată cu suma de 580 de lei și 2 puncte de penalizare.

După ce a primit procesul-verbal, femeia a constatat că documentul nu era întocmit așa cum spune legea. Mai exact, actul nu era semnat la rubrica „agent constatator”, lipsea semnătura unui martor asistent, iar polițistul local a fost cel care a completat și la rubrica „mențiuni”.

Neglijența polițistului local a dus la anularea amenzii. Instanța a reținut că „lipsa semnăturii agentului constatator din procesul-verbal de contravenție constituie o cauză de nulitate absolută care nu poate fi înlăturată în niciun mod”.

Din acest temei, Judecătoria Târgu Jiu a admis plângerea contravențională a gorjencei. „Anulează procesul-verbal de contravenție (...), exonerează petenta de la plata sancțiunii amenzii în cuantum de 580 lei și înlătură cele 2 puncte de penalizare aplicate prin acesta”, au decis judecătorii, sentința nefiind definitivă.

Nu este însă primul proces-verbal de contravenție anulat de instanță. Pe rolul Judecătoriei Târgu-Jiu sunt deschise zeci de procese de anulare sau reducere a amenzilor primite de la Poliția Locală.

Vizualizări: 5,680

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: