Şoferul care a omorât şi a fugit a ajuns pe mâna Poliţiei

Şoferul care a accidentat mortal un bătrân de 69 de ani pe raza comunei Bărbăteşti în noaptea de marţi sper miercuri a fost depistat de poliţişti. Oamenii legii au găsit şi proprietarul autoturismului implicat în accident, care se afla cu şoferul în maşină în momentul producerii tragediei. Ei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar ieri au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti cu propunere de arestare preventivă.

Accidentul a fost anunţat de un localnic din Bărbăteşti, care a auzit un zgomot puternic şi când a ieşit din casă a găsit pe stradă un bărbat cu capul strivit. Imediat, oamenii legii au demarat imediat o anchetă şi au stabilit marca autovehiculului implicat în accident şi au format un cerc de suspecţi. Maşina suspectă a fost găsită parcată pe un drum secundar, în apropierea unui imobil din Cărbuneşti. ”Proprietarul, identificat în persoana unui bărbat de 26 ani, din oraşul Tg. Cărbuneşti, care se afla în autoturism în momentul producerii accidentului a fost condus la sediul Poliţiei Oraşului Tg. Cărbuneşti. La scurt timp, aici a fost adus de către poliţişti şi bărbatul suspectat că a condus autovehiculul în momentul producerii accidentului,  care are  40 ani şi este  din Târgu- Jiu”, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Având în vedere probatoriul administrat, poliţiştii Serviciului Rutier au dispus reţinerea pe timp de 24 de ore a conducătorului auto, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei. De asemenea, poliţiştii au emis ordonanţă de reţinere şi împotriva proprietarului autoturismului, pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă, întrucât, cu prilejul audierii în calitate de martor, nu a declarat tot ceea ce cunoştea în legătură cu împrejurările în care s-a produs accidentul de circulaţie.

Dacă va fi găsit vinovat, şoferul riscă să-şi petreacă după gratii următorii şapte ani, iar proprietarul autoturismului până la 5 ani.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: