Raluca Tulic a fost condusă pe ultimul drum

Raluca Tulic, tânăra de 17 ani care a decedat miercurea trecută în Secţia de O.R.L a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu, a fost condusă pe ultimul drum. Sute de persoane au participat la înmormântare, şocaţi de tragedia care s-a abătut asupra familiei. Răpuşi de durere pentru că şi-au pierdut şi cel de-al doilea copil, părinţii Ralucăi nu vor decât să se facă dreptate. Raluca a fost înmormântată lângă fratele ei, care a decedat în urmă cu doi ani, tot la vârsta de 17 ani.

Sute de persoane au condus-o sâmbătă pe Raluca pe ultimul ei drum. Nimeni nu se gândea că cea care a plecat de acasă pe picioarele ei pentru o simplă operaţie de amigdalită se va întoarce în coşciug. „A fost un înger pe pământ. A fost cea mai bună prietenă a mea. A plecat la spital să se opereze şi nu s-a mai întors. Nu ştiu ce s-a întâmplat pentru că ei nu-i era frică de operaţie, iar în seara dinaintea morţii am vorbit cu ea la telefon, am râs, am glumit, iar de dimineaţă mi-au spus că a murit”, spune prietena Ralucăi

Toţi dau vina pe medici

Toţi care o ştiau pe Raluca şi au cunoscut îndeaproape drama familie Tulic, dau vina pe medici şi pe sistemul sanitar din Târgu-Jiu. „Raluca a fost sănătoasă. Dacă avea pancreatită cum au zis ei trebuia să fi avut probleme, să ia tratament. Vinovaţi sunt medicii şi asistentele din secţie. Ei au terminat-o. Cred că asistentele i-au greşit tratamentul. Cei de la medicină legală trebuia să dea un diagnostic, să pună o parafă, să-şi apere colegii şi să închidă acest caz cutremurător. Ca de obicei de vină este pacientul care în acest caz a murit. Au un copil pe conştiinţă, iar la Spitalul din Târgu-Jiu se întâmplă frecvent ca oamenii să moară. Oare de ce?”, spunea o rudă a fetei.  

MIREASĂ

Raluca a fost îmbrăcată în rochie de mireasă, iar tinerii din sat au cărat pe braţe zecile de coroane de flori. Prietenele tinerei au purtat la gât o poză a Ralucăi. 

DREPTATE

Părinţii tinerei distruşi de tragedia prin care trec nu vor decât să se facă dreptate. „Nu mai putem. Nu mai avem nimic. Nu ştim de ce mai trăim. Nu mai avem pentru cine. Nu vreau decât să se facă dreptate şi să se ia măsuri cu cei vinovaţi.  Ştiu că anchetele lor nu îmi dau fata înapoi, dar să plătească pentru ce au făcut Vrem dreptate”, a spus mama Ralucăi. 

Galerie foto





Vizualizări: 982

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: