Șoferul care a produs tragedia din Ialomița încărcase TIR-ul la Târgu Jiu

Şoferul de TIR implicat în accidentul grav din Ialomiţa, soldat cu 10 morţi, plecase vineri, la ora 16.00, de la Târgu Jiu, şi urma să ajungă la Ciulniţa, în județul Ialomița. Acesta parcursese peste 400 de kilometri și mai avea doar câțiva până la destinație. 

Bărbatul s-a oprit la popasul din comuna Malu pentru a-şi cumpăra o cafea, a plecat din nou la drum și după câteva minute a intrat inexplicabil pe contrasens și a lovit un microbuz care ducea salariații Mega Image la serviciu.

„Înainte să se producă impactul, şoferul a oprit cu 3 km înainte pentru a-şi achiziţiona o cafea la popasul din localitatea Malu. Deci, până nu se va termină ancheta nu vreau să mă antepronunţ, dar nu cred că a fost vina oboselii la acest incident. Rămâne să vedem ce va spune şi poliţia.Tahograful de la TIR a fost recuperat, e într-o stare destul de avariată, se încearcă să se identifice datele, să vedem exact viteza de deplasare cu care s-a încadrat în această curbă, Drumul era marcat corespunzător şi semnalizat”, a spus Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor.

De luni se va forma un grup mixt între ISCTR şi poliţie, care va avea ca principal atribut controlul tahografelor, a mai spus ministrul.

Sâmbătă dimineaţă, la ora 05.00, un cumplit accident de cirulaţie a avut loc în judeţul Ialomiţa, pe drumul care leagă Urziceniul de Bucureşti. Un microbuz care transporta navetişti la serviciu a fost zdrobit de un camion care a intrat pe contrasens. 10 persoane, printre care şi şoferul TIR-ului, dar şi cel al microbuzului, au murit pe loc, iar alte 7 persoane au fost rănite grav.

Vizualizări: 4,272

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: