Scandaluri cu repetiție la școala din Bengești-Ciocadia. A fost chemată din nou Poliția!

Nu contenesc scandalurile din școala din comuna gorjeană Bengești-Ciocadia. În cursul zilei de joi, profesoara Iulia Rădulescu a fost în centrul unui nou conflict încheiat cu vizita Poliției. Părinții unui elev au venit la școală și l-au luat pe copil de la ore după ce ar fi fost jignit de profesoara de limba română.

Șefa învățământului din Gorj a explicat că a primit deja mai multe sesizări de la părinți și de la conducerea școlii. Cu toții se plâng de comportamentul profesoarei ce a revenit la catedră în această toamnă.

Nu mai departe de săptămâna trecută, dascălul s-a ales cu dosar penal pentru purtare abuzivă după ce ar fi lovit un elev de clasa a V-a. “Joi a avut un conflict deschis cu un copil pentru că unul dintre părinți s-a dus și și-a luat copilul care ar fi fost molestat de doamna profesoară. Am fost anunțată de conducere și de Poliție. S-a mai întâmplat un astfel de eveniment. Săptămâna trecută, a fost anunțată din nou Poliția. Copiii sunt destul de speriați acolo, părinții sunt foarte revoltați. Am deja de la părinți mai multe adrese. Statutul de titular eu nu pot să i-l iau doamnei. E vorba de un elev de clasa a VI-a sau a VII-a. Săptămâna trecută, a fost un elev de clasa a V-a”, a spus Marcela Mrejeru, inspectorul general al ISJ Gorj, la Gorj TV.

Iulia Rădulescu a spus mereu că elevii sunt ușor de influențat și să nu a avut niciun comportament nepotrivit, dar și că are acte medicale care atestă că este aptă să predea.

Toți dascălii au trecut în aceste zile pe la medicul psiholog și au fost evaluați. Printre ei, și profesoara care predă la Școala Gimnazială Bengești-Ciocadia. Mrejeru și-a propus să meargă din nou la școala cu probleme pentru a discuta cu dascălul implicat în scandaluri.

“I-a spus domului director că se va spăla pe mâini cu sângele lui, o expresie care te blochează și care nu cade bine de la un dascăl. Sunt părinți care vor să-și retragă copiii de la școală. La 1 septembrie, doamna profesor a avut grijă să vină la ISJ și să-mi arate personal că are de la psiholog avizul favorabil pentru a preda în învățământ. Săptămâna trecută, s-au realizat noi analize de către cadrele didactice cu același psiholog, urmând să apară rezultatele. Am vorbit cu domnul director și încă nu le avea. Rezultatele de la examenul acesta psihologic pot să determine și analize suplimentare, să fie propuneri pentru alte analize dacă constată devieri comportamentale. În funcție de rezultate, eu mi-am propus să merg la Bălcești. O să merg personal acum. Am discutat cu toți profesorii. Legal, prezumția de nevinovăție primează și dacă îi luăm acest drept, tot școala are de pierdut”, a mai spus Marcela Mrejeru.

Vizualizări: 1,681

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: