Solicită amânarea vizitei de evaluare pentru acreditarea Spitalului Județean de Urgență

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu vrea să amâne vizita de evaluare din cadrul procesului de acreditare, care este programată în vara acestui an, ca urmare a desfășurării lucrărilor de modernizare.

Vizita reprezentanților Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) trebuie să se desfășoare la sfârșitul lunii iulie, când sunt în desfășurare o serie de investiții.

„Avem în fiecare zi interviuri cu personalul din managementul calității, serviciile TESA, șefii secțiilor și compartimentelor, astfel încât fiecare dintre noi să știm ce avem de făcut, cât am, realizat și ce mai avem de realizat. Una dintre problemele pe care o avem în momentul de față și o s-o avem și la momentul vizitei de acreditare o reprezintă faptul că Spitalul Județean este în derularea mai multor proiecte de reabilitare energetică, lucrări de modernizare”, spune Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență.

Din cauza investițiilor în derulare, el cere o amânare a vizitei.

”Avem două proiecte în derulare la Spitalul de pe strada Tudor Vladimirescu. De asemenea, în anul 2022 a fost obținută finanțarea pentru proiectul de creștere a siguranței pacienților în toate cele trei locații ale Spitalului Județean: schimbarea instalaților electrice cu sisteme de detecție la incendiu, instalațiile de gaze medicinale, cât și sistemele de detecție ale depășirii concentrației de oxigen. A fost obținut finanțarea și pentru proiectul de reabilitare energetică a Spitalului 700, astfel că la data vizitei de evaluare, spitalului va fi găsit cu foarte multe lucrări de modernizare. Am discutat și cu președintele Consiliului Județean și va trebui să solicităm, dacă este posibil, o amânare a vizitei de acreditare, pentru că degeaba avem aceste documente necesare pentru acreditare, dacă secțiile și circuitele nu sunt așezate pe poziții în care sunt aprobate pe structură“, a spus Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență la o emisiune de la postul Tele 3.

Vizualizări: 1,307

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: