Solicită bani de la Guvern pentru UATAA Motru

Primăria Motru a solicitat Ministerului Finanţelor alocarea a circa 5 milioane de lei pentru susţinerea activităţii Uzinei de Agent Termic şi Alimentare cu Apă pe perioada rece. Primarul Gigel Jianu a avut marţi, 18 septembrie, o întrevedere cu ministrul Eugen Teodorovici, în care i-a explicat necesitatea sprijinirii uzinei de termoficare. Jianu spune că a plecat deznădăjduit de la întâlnire. „Domnul ministru a spus că ţara nu are bani, că prioritate au programele de investiţii, PNDL, pensiile, salariile. Consideră sprijinul pentru UATAA un fel de măsură socială. Nu ne-a dat un răspuns clar, dar a spus că analizează posibilitatea acordării unui sprijin pentru iarna aceasta în ceea ce priveşte termoficarea, că ar mai fi şi alte solicitări şi că nu ar fi corect faţă de cei care au renunţat la sistem din cauza banilor sau a celor care sunt pe picioarele lor, adică au resurse financiare”, a declarat Gigel Jianu.

Edilul spune că ministrul va face o centralizare a necesităţilor pentru fiecare unitate care cere sprijin şi va face o propunere în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare.

Autorităţile locale au cerut 2,4 milioane lei pentru subvenţia la căldură, bani pe care să îi dirijeze către achiziţia de combustibil pentru uzină pe perioada rece, dar şi alţi 2,5 milioane lei, pentru pierderile induse din anul 2017.

Vizualizări: 900

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: