Solicită încetarea mandatelor primarilor traseiști din Gorj

"Solicit prefectului sa constate de indata incetarea mandatelor pentru primarii traseisti", a transmis luni Radu Miruță, președintele Uniunii Salvați România Gorj.

"Conform legii, primarii care au fost alesi pe lista unui partid, iar acum si-au depus candidaturile din partea altui partid, trebuie sa isi piarda mandatul de indata, iar acest ordin trebuie emis de catre prefectul judetului Gorj. Solicit prefectului sa fie garantul legii si nu parte a sistemului care ne-a obisnuit sa nu respecte legea si sa emita astazi ordinul de incetare a mandatului pentru primarii PSD, PNL care joaca hora intre partide si isi bat joc de alegatori! In drept, imi bazez solicitarea pe prevederile art. 8, alin. 2 din legea nr. 14/2003, pe art. 160, alin. 1, lit. a din OUG 57/2019 si pe hotararea birourilor electorale locale cu privire la ramanerea definitiva a candidaturilor depuse", este mesajul lui Radu Miruță.

În această situație ar fi mai mulți primari din Gorj. Cel de la Albeni a trecut de la UNPR la PNL, cel de la Bălești de la PNL la PSD, cel de la Tismana de la PSD la PNL, primarul din Rovinari de la ALDE la PNL, cel de la Turceni de la PNL la PSD, primarul din Bumbești Jiu de la PSD la PNL, iar lista poate continua.

Vizualizări: 1,183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: