BOLBOŞI: Trei kilometri de asfalt în 23 de ani

Trei kilometri de drum reabilitat în 23 de ani. Atât au reușit să realizeze foștii primari din comuna Bolboși în ceea ce privește infrastructura rutieră. Actualul edil, Gheorghe Bilea, susține că starea proastă a drumurilor comunale și sătești constituie una din cele mai grave probleme ale comunității. Primarul încearcă să facă asfaltări pe fonduri europene, pentru că bugetul este prea mic pentru o asemenea investiție.

Gheorghe Bilea are planuri mărețe pentru comuna Bolboși însă se izbește de lipsa banilor, la care se mai adaugă și datoriile moștenite de la fostul primar Viorel Croitoru. Edilul vrea să finalizeze sistemul de alimentare cu apă, care ar trebui să fie gata de câțiva ani buni, să reabiliteze drumurile sătești și comunale și ar mai fi nevoie de un sistem de canalizare. Toate acestea nu pot fi realizate cu bani de la bugetul local, ci doar cu bani europeni. Speră să obțină ceva fonduri cu Grupul de Acțiune Locală din care face parte comuna Bolboși alături de alte câteva localități învecinate. „Sper să terminăm cu sistemul de alimentare cu apă. Ni s-au cerut niște date la Consiliul Județean și sper să obținem finanțări și aș mai vrea să fac drumurile și canalizarea. Nu o să reușesc niciodată cu bani de la bugetul local. Fondurile europene sunt singura noastră șansă. Sper să rezolve cu grupul ăsta de acțiune locală, în care am intrat și eu cu primăriile vecine ca să accesăm fonduri europene ca să mai facem câte ceva prin comună”, a declarat Gheorghe Bilea

Primarul consideră că cea mai arzătoare problemă este starea proastă a drumurilor, asta pentru că predecesorii săi nu au prea acordat importanță infrastructurii rutiere. Foștii primari au reușit să reabiliteze numai 3 kilometri de drum. „Trebuie  să asfaltez drumurile. Sunt foarte proaste, pentru că nu s-a investit deloc în infrastructură. În 23 de ani s-au asfaltat numai 3 kilometri de drum comunal. Restul drumurilor sătești și comunale trebuie reabilitate”.

Vizualizări: 235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: