Ştrandul din Motru nu va fi funcţional anul acesta

Dacă motrenii sperau să se bucure anul acesta de noul parc de agrement din localitate, autorităţile locale le spun că nu va fi posibil acest lucru. Lucrările de construcţie la acest proiect au demarat târziu şi nu vor fi încheiate în timp util, astfel încât să poată fi folosit în sezonul estival. În prezent se fac săpături acolo unde vor fi amenajate ştrandurile.

Autorităţile locale din Motru spun că lucrările la noul parc de agrement ar putea fi finalizate în ultima lună de vară, însă preferă să îl dea în folosinţă de anul viitor. „Eu speram să îl dăm în funcţiune în luna august, dar după câte văd aici mai e de lucru. Şi dacă îi dau drumul în august mare scofală nu mai rezolv, fiindcă e cam trecută vara. Important este să-l facă bine, să începem de sezonul viitor. S-a făcut gardul şi lucrează la săpături, numai la groapă cât au de săpat, are aproape 200 mp. Decât să mă grăbesc să-i dau drumul doar de dragul de a-i da drumul şi nu iese cum ne dorim noi, mai bine mai amânăm, facem lucrările şi în toamnă şi la anul va fi gata. Trebuia făcut în 8 luni, dar lucrările au fost întrerupte în perioada de iarnă, au fost şi ploi şi au început târziu. Acum au început, ar mai avea de lucru vreo şase luni şi ceva”, a declarat Dorin Hanu, primarul din Motru.

Finanţarea parcului, aprobată în 2011

Vot fi două bazine de înot şi terenuri pentru activităţi sportive. Autorităţile locale dau asigurări că nu vor stabili un preţ mare la biletele de acces în parcul de agrement. „E proiect aprobat în 2011, iar licitaţia s-a făcut în 2012. După ce se vor finaliza lucrările îl dăm de Direcţia Publică, care va pune nişte preţuri rezonabile pentru cetăţeni. Practic este un parc de agrement pentru copii cu două terenuri de sport, unul de fotbal, unul de tenis, două bazine de ştrand, locuri de joacă, un teren de volei şi unul de tenis cu piciorul”, a mai spus primarul Dorin Hanu.  

Lucrările costă aproximativ 1 milion de euro şi sunt finanţate din fonduri europene, cofinanţarea din partea primăriei fiind de 2% din valoarea totală a proiectului.

Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: