Piață agroalimentară la standarde europene la Mătăsari

Localnicii din Mătăsari se vor mândri în curând cu o piață agroalimentară construită la standarde europene. Cetățenii care se ocupă cu grădinăritul și cu creșterea animalelor vor putea să-și vândă produsele în condiții bune. Oamenii din Mătăsari nu pot decât să se bucure că acum pot să cumpere legume, fructe și produse lactate chiar din localitate.

Autoritățile locale au considerat că în comuna Mătăsari este nevoie de o piață agroalimentară și au prevăzut acest proiect pe lista de investiții. Lucrările sunt aproape de finalizare și, în cel mai scurt timp, piața va deveni funcțională. Banii pentru realizarea acestei investiții provin de la bugetul local. „În acest moment lucrăm la o piață agroalimentară aici în centrul comunei, pentru că era nevoie de această investiție. Este chiar în zona unde sunt cei mai mulți agenți economici. Cetățenii pot să-și vândă produsele aici în condiții foarte bune. Investiția este realizată cu bani de la bugetul local și este de aproximativ 7 miliarde de lei vechi”, a declarat Gheorghe Gașpar, primar comuna Mătăsari.

Cetățenii mulțumiți

Micii producători din zonă apreciază inițiativa autorităților locale de a construi în Mătăsari o piață, pentru că acum au unde să-și vândă produsele. „Este foarte bine că ne face domnul primar o piață. Noi care stăm la case mai punem și noi câte ceva în grădină și mai vindem ca să facem un ban. Veneam cu produse și stăteam pe trotuar sau prin fața magazinelor, dar acum stăm și noi în piață. E acoperită, are geamuri, arată foarte bine. De multe ori ne duceam cu marfa la Târgu-Jiu sau la Turceni să vindem. Piața arată foarte bine”, povestește o localnică.

Și cetățenii din Mătăsari se bucură că nu vor mai fi nevoiți să meargă la Târgu-Jiu să cumpere legume și fructe. „Este foarte bine. Noi nu am avut piață aici în localitate. La magazin sunt legume și fructe, dar sunt aduse din străinătate. Am vrea să consumăm din astea românești și de aceea trebuia să facem piața la Târgu-Jiu. Acum nu va  mai fi nevoie. Scutim banii de transport”.

Vizualizări: 215

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: