Soluție antimucegai făcută în casă

O soluție antimucegai făcută în casă din produse eficiente şi cu ingrediente simple te poate salva de mucegaiul care apare mereu.

Produsele naturale sunt mai ieftine, dar şi mai sănătoase, de aceea multe persoane nu agreează produsele chimice antimucegai.

Mucegaiul este o ciupercă microscopică, parazită, care se înmulţeste prin microspori. Cu această problemă se confruntă foarte multe persoane, deoarece apare în condiţii de umezeală. Pe lângă aspectul şi mirosul neplăcut, poate pune sănătatea în pericol. De obicei, apare pe pereţii din baie, dar şi în alte colţuri ale casei.

Mucegaiul ne poate aduce probleme de sănătate. Nu alergaţi imediat către produsele chimice din comerţ, deoarece există câteva soluţii minune şi la îndemâna oricui.

Bicarbonatul de sodiu si otetul sunt doua ingrediente care ne pot scăpa rapid de mucegai.

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient bun la orice şi ne poate scăpa rapid şi de mucegai. Tot ceea ce trebuie să faceţi este să adăugaţi patru linguriţe din ingredientul minune cu apă şi puţin oţet de mere. Soluţia obţinută este perfectă pentru îndepărtarea mucegaiului. Aplicaţi pe zonele afectate şi va acţiona imediat.

Oţetul este indicat să-l utilizăm chiar şi aşa cum este, nu trebuie să-l diluăm cu apă pentru a elimina mucegaiul. Dacă nu suportaţi mirosul puternic îl puteţi amestecta cu câţiva stropi de ulei. Aerisiţi camera după ce a acţionat. Un studiu a arătat că oţetul este soluţia cea mai bună atunci când vine vorba de mucegai. A reuşit să îndepărteze până la 80% din sporii de mucegai, precum și virușii sau bacteriile care s-au strâns pe suprafețele respective.

Uleiul de arbore de ceai are şi acesta capacitatea de a elimina bateriile și infecțiile fungice. Ca şi în cazul oţetului, uleiul de arbore de ceai nu trebuie diluat cu apă, astfel va da cele mai bune rezultate. Se aplică pe zonele afectate, iar apoi se clăteşte.

Extractul din semințe de citrice are un mare avantaj că nu are miros. Iată cum se prepară pentru a da cel mai bun randament: se iau două ceşti cu apă şi se amestecă cu 20 de picături din acest extract. Soluţia rezultată se pune într-un pulverizator şi se stropesc zonele cu mucegai.

Indiferent de soluţia pe care o alegi contra mucegaiului este recomandat să aerisiţi încăperea în timp şi după ce curăţaţi mucegaiul. Aceasta este o soluţie şi pentru prevenirea apariţiei acestuia. Specialiştii recomandă aerisirea camerelor măcar de doua ori pe zi pentru a elimina umezeala acumulată în interiorul locuinţei.

Vizualizări: 3,803

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: