Soluţie pentru copiii din Celei: învăţământ simultan

Cei 27 de copii de la Celei, oraşul Tismana, care ar trebui să facă naveta până la școală de săptămâna viitoare ar putea primi o veste bună. Inspectoratul Școlar Judeţean Gorj a solicitat conducerii școlii din Tismana să revină asupra deciziei de a comasa clasele a treia și a patra. În această situaţie, copiii ar fi învăţat la școala din Pocruia. „Nu trebuie să creăm probleme părinţilor. Sunt copii mici, de școală primară. Trebuie să fim atenţi și să le creăm condiţii să înveţe carte cât mai aproape de locuinţă”, a spus Ion Ișfan, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Soluţia care ar fi agreată de părinţi este ca în școala de la Celei să rămână la învăţământul simultan. „Gândirea a fost ca fiecare clasă să aibă un singur învăţător. La Tismana, e o tradiţie să înveţe la simultan. Dacă părinţii vor asta și li se pare normal să fie în clasa în care învaţă copiii lor și alţi copii de altă clasă, se încadrează pe lege și ar putea funcţiona ca și până acum. Dacă mută, pe cine mută, vor găsi o variantă care să le convină tuturor”, a mai explicat Ion Ișfan.

Ca să aibă cu cine transporta copiii la școală, autorităţile chiar au scos la concurs un post de șofer pentru cel de-al treilea microbuz școlar al Primăriei Tismana. Până acum, părinţilor nu li s-a comunicat unde își vor duce copiii luni, când va începe noul an școlar. (M.M.)

Vizualizări: 1,161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: