Soluție tehnică de la Ișalnița, copiată la UATAA Motru

Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA) Motru caută soluții de respectare a normelor de mediu, pentru a evita închiderea. Problema a fost discutată în ședința Consiliului Local Motru, unde administratorul special Eugen Corcoață a cerut sprijin pentru a putea implementa o soluție tehnică aplicată cu succes la termocentrala din Ișalnița.

Eugen Corcoață le-a explicat consilierilor locali din Motru că a avut discuții cu specialiștii din Complexul Energetic Oltenia. „În urma discuțiilor, am identificat sistemul Ecobelt pus în funcțiune recent la Ișalnița, care asigură atât grătarul postardere, cât și evacuarea cenușii și zgurii uscate de la toate punctele cazanului de abur. Finanțarea investiției aferente cazanului se poate face prin Programul de termoficare și confort 2016 -2020, unde valoarea cofinanțării este de 30% și trebuie suportată din bugetul local al primăriei”, a spus Corcoață în ședința de consiliul.

Acesta spune că, în lipsa acestei autorizații, UATAA riscă închiderea: „Trebuie să facem o investiție pentru schimbarea tehnologiei în vederea reducerii poluării, pentru că nu avem autorizație și putem fi închiși”.

Eugen Corcoață a mai avut o solicitare legată de acordarea unui sprijin financiar de la bugetul local, pentru ca uzina să poată trece iarna. „Societatea UATAA are nevoie de sprijin financiar din partea autorității locale pentru a funcționa în iarna anului 2017-2018. Problema trebuie privită din două puncte de vedere: pe termen scurt să se achiziționeze cărbune și păcură, pe termen lung să se plătească datoriile către societate”, a fost mesajul lui Corcoață către consilieri. Primarul Gigel Jianu a precizat că a fost inițiat un proiect de hotărâre în acest sens.

Vizualizări: 2,711

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: