Soluții de salvare a mineritului, discutate la Consiliul Județean

Unul dintre cei mai mari inventatori din România a fost prezent joi la Târgu Jiu pentru a-și expune invențiile. Întâlnirea cu autoritățile județene a avut loc la Prefectura Gorj. Iulian Horneț este cel care a inventat piroliza, procedeu prin care cărbunele se transformă într-un produs care nu poluează.

Prezent la Târgu Jiu, Iulian Horneț a spus că acest proiect numit piroliza ar fi o alternativă pentru județul Gorj, mai ales pentru minerit: ”Prezint mai multe invenții care pot ridica un județ. Referitor la piroliză, am reușit de a desulfura cărbunele și a-l face mai nepoluant și bun de foc. Tot ce înseamnă noxe, ele nu vor mai exista. Nu este costisitor, dar îți poate aduce independență energetică. Se poate interveni și pe deșeurile menajere”.

Directorul Gărzii de Mediu Gorj, Gheorghe Sanda, spune că un astfel de proiect ar putea ajuta județul să mai scape de problema legată de gunoaie. ”În condițiile în care se adaptează și la gropile de gunoi, ar fi o alternativă la problemele noastre, mai ales în privința gropii de gunoi. Este o alternativă la producerea de energie verde”, a spus Sanda.

Sindicalistul din cadrul CE Oltenia, Nicu Bunoaica, spune că este unica variantă în privința salvării mineritului. ”Este unica variantă. Așteptăm vestea de la UE legată de planul de restructurare, dar cred că nu va fi una bună. Toată lumea trebuie să găsească soluții pentru salvarea locurilor de muncă din Gorj. Una dintre idei este piroliza”, a afirmat Bunoaica.

Galerie foto




Vizualizări: 3,017

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: