Soluţii pentru podul de la Turcineşti. Pasarelă pietonală peste Jiu

Două echipe de proiectanţi şi experţi s-au deplasat, miercuri, la Turcineşti, pentru a stabili cauzele avarierii podului de peste Jiu. Specialiştii urmează să decidă dacă podul va mai putea fi reabilitat, ori se va impune demolarea lui. În prima fază, autorităţile au luat în considerare amenajarea unei pasarele pietonale, dat fiind faptul că sunt mii de navetişti în zonă.

Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, spune că se ia în calcul inclusiv amenajarea provizorie a unei pasarele pietonale: „Am solicitat părerea unui expert tehnic autorizat şi a unui proiectant cu experienţă pentru a găsi cea mai bună şi mai rapidă soluţie. Trebuie să găsim o soluţie de trafic pietonal, pe pod sau pe o pasarelă, pentru că, vrând-nevrând, lucrările vor dura patru-cinci luni”. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj aşteaptă expertiza specialiştilor. „Discutăm cu cei de la Hidroelectrica, cu cei de la Apele Române privind posibilitatea devierii râului Jiu. La ora actuală sunt afectaţi cei doi piloni de susţinere ai podului. Sper ca expertiza să fie gata în câteva zile şi să dăm cea mai bună soluţie tehnică pentru a permite traficul pietonal, dacă nu pe pod, pe o pasarelă adiacentă”, a precizat Cosmin Popescu.  

„Se circulă foarte mult pe pod. Trebuie luată o decizie”

Dumitru Modrea, primarul comunei Turcineşti, spune că problema trebuie rezolvată rapid din cauza numărului mare de navetişti. „Echipele de proiectanţi şi experţi au venit la faţa locului şi urmează să ia o decizie, dacă-l consolidează ori îl demolează. Trebuie luată o decizie şi cu privire la accesul pietonal, până atunci traficul rămâne interzis. Este interes maxim pentru acest pod, pe acest drum se circulă foarte mult, sunt 2.200 de locuitori în comuna Turcineşti, dintre care în jur de 1.900 fac naveta, mai este şi comuna Schela, iar încă 1.000 de persoane trec pe aici, mai sunt şi cei de la Bumbeşti Jiu care trec pe aici”, a declarat Dumitru Modrea. Edilul local agrează ideea unei pasarele pietonale. „Podul are o vechime de peste 60 de ani, există posibilitatea de a muta cursul râului Jiu pe sub podul celălalt, care s-a făcut în 1992. Eu rog oamenii să aibă puţină răbdare că lucrurile se vor rezolva. S-a luat în discuţie să se facă o punte pentru ca oamenii să poată trece, să meargă la serviciu, mai ales pentru cei de aici, din capul satului”, a precizat Modrea.          

    

Galerie foto



Vizualizări: 6,829

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: