Ninsori abundente la Rânca

Dacă de Crăciun, cabanierii de la Rânca au așteptat nu doar turiști, ci și zăpadă, ninsoarea a venit în a doua și a treia zi de Paști și se va opri cel mai probabil joi, zona montană a județului fiind sub cod portocaliu de ninsori până atunci.

Până marți după-amiază în stațiune ninsese de 12 centimetri, dar asta nu a dus la o creștere a numărului turiștilor. Doar câteva sute de turiști s-au încumetat să facă sărbătorile aici, în lipsa unei minivacanțe de câteva zile, potențialii clienți preferând să rămână acasă.

Cod portocaliu de ninsori

În schimb, a nins și va mai ninge pentru că Administrația Națională de Meteorologie a plasat, marți, zona montană a județului Gorj sub un cod portocaliu de ninsori abundente. Avertizarea intră în vigoare la ora 9 și e valabilă până la ora  18.00. Carpații Meridionali și munții Banatului sunt vizați de codul portocaliu, aici ninsoarea abundentă urmând să fie însoțită de viscol. Vântul ar urma să ajungă și la 100 de km/h, drumarii din Gorj spunând că sunt pregătiți să intervină la Rânca pentru a menține circulația deschisă, dacă situația o impune. Ei au intervenit oricum în cursul zilei de luni, atunci când a nins, iar din stațiune au coborât turiștii care făcuseră aici Paștele.

Utilaje suplimentate la Rânca

Acum lucrurile par mai complicate decât la începutul săptămânii, misiunea drumarilor fiind însă ușurată de faptul că Rânca va fi pustie, turiștii prezenți în stațiune fiind foarte puțini spre deloc. În zonă au fost relocate utilaje de deszăpezire din alte județe, semn că avertizarea meteorologilor nu este de neluat în seamă. „Având in vedere avertizările meteorologilor pentru zilele următoare, ninsori abundente și vânt puternic in zonele de munte, directorul general al CNAIR, Ing. Ștefan Ioniță, a dispus relocarea utilajelor de deszăpezire din zonele de câmpie către zonele de munte. Directorul DRDP Craiova, Bogdan Bratu, a dat dispoziție ca patru utilaje de deszăpezire, două de la SDN Severin și două de la SDN Craiova, să vină în sprijinul SDN Tg Jiu, pentru Rânca și Godeanu, iar utilaje de la SDN Olt vor ajuta SDN Vâlcea”, a informat Secția Drumuri Naționale Gorj pe pagina sa de Facebook.

Vizualizări: 762

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: