Șomaj tehnic la CE Oltenia, în serii de patru săptămâni

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a avut discuții cu șefii de cariere și termocentrale, pentru stabilirea unui program privind intrarea salariaților în șomaj tehnic.

În prima serie ar urma să intre termocentrala din Turceni, bazinul minier Jilț, cariera Peșteana și cariera Husnicioara. Salariații de aici ar intra în șomaj tehnic de luni, 5 aprilie, timp de patru săptămâni.

La începutul lunii mai, aceștia ar urma să revină la lucru, iar în șomaj tehnic vor intra salariații de la termocentrala din Ișalnița și minerii de la Motru, Roșia, Rovinari, pentru alte patru săptămâni.

Termocentralele Rovinari și Craiova II nu vor fi oprite complet, dar și salariații de aici vor fi programați prin rotație în șomaj tehnic.

Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pârvulescu, a spus că în mod normal o astfel de decizie ar fi trebuit luată în urma unor discuții cu sindicatele, pentru că veniturile salariaților vor fi grav afectate. „Cei care lucrează în ture ar putea pierde chiar și 50% din venituri“, a explicat Pârvulescu. Oamenii ar urma să primească în șomaj tehnic 75% din salariul mediu brut pe țară și sporul de vechime.

Dincolo de bani însă, decizia este una care să îi protejeze pe mineri și energeticieni în contextul pandemiei de coronavirus Covid-19.

Vizualizări: 11,478

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: