Cancer tratat prin telefon. Medicii gorjeni au interdicţie de a profesa!

Probleme pe Secţia de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Medicul Adrian Blendea duce tot greul după ce doctoriţelor Mariana Găvănescu și Iulia Fometescu li s-a interzis să mai profeseze pentru o vreme, fiind cercetate în dosarul privind fraudarea bugetului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate. Mii de gorjeni cu cancer depind acum de medicul Blendea, care spune că în lipsa medicilor specialişti uneori este nevoit să dea indicaţii şi prin telefon.


Perioadă grea pentru mii de gorjeni care au avut neşansa să sufere de boli incurabile. Oamenii bolnavi sunt consemnaţi să stea cu orele pe la cozile de la spital pentru a-şi lua o reţetă sau pentru un consult oncologic. Pe toată secţia de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, de care depinde viaţa a circa 6000 de oameni bolnavi din Gorj, asigură permanenţa doar doi medici, din care unul este rezident și care are atribuţiuni limitate.
Adrian Blendea este medicul care zi de zi trebuie să alerge de pe secție la cabinet și invers, astfel încât să poată onora toate solicitările pacienților. Oamenii, și mai ales suferinzii, îi condamnă pe medicii implicați în acest jaf produs pe seama bolnavilor de cancer și așteaptă să li se facă dreptate, chiar dacă pentru mulţi dintre ei răspunsul ar putea fi tardiv. "Nu e bine ce au făcut. Au făcut bani de pe seama unor oameni care sunt extrem de bolnavi, care au boala cea mai cruntă. E foarte rău că au procedat așa", a spus un gorjean care aștepta la cabinetul de Oncologie pentru un consult.
Doctorul Adrian Blendea, care duce acum tot greul, spune că uneori dă indicaţii şi prin telefon. Răspunde și de cei circa 35 de pacienţi internaţi zilnic pe secţie. "Fiind singur este un pic mai dificil. Până acum am făcut față, ne-au înţeles și pacienții, au înțeles că este o situație mai dificilă, și rudele. Din păcate, este un volum mult mai mare pentru cei care am rămas să lucrăm (...) După ce plec acasă vin la contravizită dacă este ceva, dar problema este cumva că trebuie să coordonez. Mă sună doamna, dau o fugă, vedem ce este, eventual rezolvăm prin telefon", a declarat medicul Adrian Blendea.
Medicul a spus că ar prefera ca această situație să nu dureze prea mult și că speră să se întoarcă cel puțin una dintre colege.
REFLECTOR
Mai multe informaţii despre acest subiect puteți afla în ediția de marți, 29 noiembrie, a emisiunii Reflector, ce va fi difuzată începând de la orele 18.30, pe postul de televiziune Accent TV.

Galerie foto




Vizualizări: 9,650

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: