Sorin Boza vrea să fie scriitor. Despre ce va scrie o carte!

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, vrea să scrie o carte. Subiectul nu e deloc străin de compania pe care o conduce. Boza vrea să aștearnă pe hârtie cât de greu i-a fost să facă rost de bani pentru a cumpăra certificatele de dioxid de carbon necesare și cine a ajutat producătorul de energie să se conformeze legislației europene când risca să rămână fără autorizația de funcționare.

Sorin Boza a dezvăluit, la Tele3, că aceasta a fost cea mai mare cumpănă a Complexului Energetic Oltenia. Totul despre cum a traversat compania această perioadă dificilă va fi scris într-o carte, este anunțul lui Boza. „Am reușit să încheiem poate cea mai grea perioadă a vieții acestui Complex. Am promis că voi scrie o carte despre această perioadă și cum ne-am conformat, cât de greu ne-a fost să achiziționăm certificatele și să încheiem creditul. Au fost alături de noi oameni care au înțeles cât de greu ne-a fost și n-a avut acest Complex o perioada mai grea în viața sa de 7 ani. În ciuda mesajelor catastrofale că nu dăm salarii, că nu ne conformăm, ne-am ținut de cuvânt”, a transmis Sorin Boza.

CEO a reușit să cumpere toate certificatele de CO2 necesare în ultimul moment. Ca acest lucru să fie posibil, a făcut un împrumut de 500 de milioane de lei, garantat de stat. Dacă nu ar fi achiziționat toate certificatele, risca să rămână fără autorizația de funcționare de la 1 mai.

Vizualizări: 1,462

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: