Sorin Ovidiu Vandamu

Week-end-ul trecut s-a scurs suav peste România şi a intrat direct în canalizarea istoriei. Linişte şi pace. Nimic nou, aceeaşi ţară de rahat, aceiaşi politicieni corupţi, aceeaşi presă aservită. Moţăiam leneşi în hamace şi ni se părea că luni va trece ca sâmbătă şi marţi ca duminică. Sorin Ovidiu Vântu ronţăia un cabanos din aur în dormitorul lui de 380 de metri pătraţi de pe strada Paris şi se uita amuzat la înregistrări cu Tatulici de când era tânăr. Ce era mai rău pentru mogul părea să fi trecut şi nici măcar ploaia nu-i putea umbri imaginea zilelor însorite care vor fi urmat.

Dar luni a căzut ca o secure: stenograme în care mogulul le cere angajaţilor să lucreze pentru interesul său propriu, apoi o criză cardiacă în urma căreia este internat la spital. Inima lui Vântu pare a fi în strânsă comuniune cu natura. Cu natura sa de afacerist. Cu fereastra sa idilică ce dă spre stadionul Dinamo, Vântu a ratat de puţin ”derby de România”. Dar chiar şi aşa pare la pământ. După ce i-a dat la gioale (de fapt la giol), Băsescu i-a dat şi la cord cu nişte înregistrări care dezvăluie natura cinică a inamicului. Nu ni-l imaginăm pe Băsescu fiind foarte permisiv în relaţia cu ai săi, dar până una-alta e 1-0, el l-a înregistrat pe Vântu călcând în picioare deontologia profesională, nu viţăvercea.

Ziua de marţi cursese la fel de liniştită pentru Jean Claude Vandamme ca şi weekend-ul pentru SOV. Actorul de 50 de ani a filmat o scenă scurtă din viitorul său film, apoi s-a retras în rulotă, unde a dat două palme cu picioarele unor saci de box mai impertinenţi. Miercuri dimineaţa şi el era transportat de urgenţă la spital pentru un atac de cord. E drept, minor. Dar totusi atac de cord, nu ”criză cardiacă”, cum a fost la Vântu. Concluzia? Vântu îl bate pe Vandamme, desigur.

www.mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: