Sorina Pintea schimbă sistemul de salarizare în spitale. Bani mulți numai pentru performanțe!

Ministerul Sănătății va face "o propunere de modificare a regulamentului de organizare și funcționare pentru toate spitalele, cu obligativitatea de aplicare" ce ar urma să includă indicatori de performanţă în funcție de care să se facă plata personalului, a anunțat ministrul Sănătății.

De asemenea, regulamentul de implementare a gărzilor în spitale va trebui să suporte modificări, iar în situaţiile în care se prezintă puţini pacienţi, se poate organiza un serviciu de gardă la domiciliu, ''care este mai puţin costisitor'', a mai afirmat Sorina Pintea: "Unele spitale au cheltuieli cu gărzile foarte mari, pentru că nu eficientizează acest proces. În sensul că acolo unde ai puţine prezentări la o linie de gardă pe o anumită secţie medicală sau chirurgicală poţi să organizezi un serviciu de gardă la domiciliu, care este mai puţin costisitor, atâta vreme cât ne plângem de procentul cheltuielilor de personal. Pe de altă parte, numărul liniilor de gardă dintr-un spital, de asemenea, poate fi restructurat în funcţie de adresabilitate şi numărul de pacienţi."

Personalul medical va fi plătit în funcție de performanțe, în sensul că un medic care tratează cinci pacienți într-o zi nu va mai fi plătit la fel ca un medic care tratează 10 pacienți. Noul sistem ar putea fi aplicat din această vară.

Vizualizări: 10,383

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: